Garanterat bra resultat för fasad och fordon

Det här med att kunna räkna med ett väl utfört arbete är inte alltid lätt. Speciellt när du anlitar en firma för jobbet känns det som att det borde gå att vara säker på garantier och villkor. Trots det visar studier och domslut gång på gång att många konsumenter hamnar på den korta delen av pinnen när det gäller rätt och riktigt. Med andra ord – det går inte alltid att garantera bra garantier.

När det gäller firmor och byggen kan det gå fel på många sätt. Projekt drabbas av fukt, köld, saker som går sönder eller oförväntade förutsättningar. Taket är värre än trott. Stamrenoveringen drar ut på tiden. En vattenläcka sker under renoveringen, och så vidare. Utöver detta kan det uppstå konflikter mellan kund och firma, när resultatet är klart. Kunden är kanske inte nöjd. Firman kanske inte har uppfyllt alla villkor. Det finns mycket som kan gå galet när det är stora pengar och avtal på spel. Samtidigt är det nog så att den firma som har lång och bestående erfarenhet av att göra bra jobb, också ofta står vid sitt ord.

 

Tips och råd

Så vad kan du som konsument göra, för att navigera djungeln? Vårt tips är att söka på omdömes- och recensionssajter. Så gott som alla firmor finns på olika recensionssajter idag, som Yelp, Google och Reco. Där kan du få ofiltrerade upplevelser från kunderna – positiva som negativa. Det är lätt att snabbt skaffa sig en överblick hur företaget verkar sköta sig, och vad deras kunder säger om dem. Har någon haft en jättebra erfarenhet av att renovera lägenhet Täby? Då vet du! Ett annat tips är att prata med firman och att verkligen titta på deras avtal och garantier. Glöm inte att du har konsumenträtt på din sida, så länge allt är skriftligt avtalat och specificerat i offerter. Lägg alltid till det som ni pratar om, även små löften och muntliga garantier. Sådan kan vara svåra att bevisa, om du inte fått dem på print.

 

Även för standardjobb

Om du till exempel ska renovera fasaden, ett rätt vanligt projekt, bör du eftersträva en så detaljerad offert som möjligt. Var noga med att du vill att tiden, materialet och övrigt står med. Signera gärna andra avtal runtomkring, om du kan och blir erbjuden. Läs allt. När det sedan är dags för fasadrenovering Stockholm är du redo. Det gäller inte bara projektfas så klart – även om det är något som köksrenovering Bromma på tapeten vill du ha bra garanti. Då kan du också jämföra med andra byggprojekt (som nybyggnation Nacka) och få en uppfattning om hur avancerat hela projektet kommer att bli. Var inte rädd för att ställa frågor. Jämför firmor mot varandra. Det kan kännas olojalt eller sniket, men det är något du och din familj vinner på i huskassan. Om du ska genomföra stora och kostsamma projekt som att renovera lägenhet är det inte tid att vara för snäll – du ska trots allt bo i resultatet. Glöm inte att snygga till trädgården när du ändå fixar fasaden med en rejäla grönytemaskiner.

 

Garantier även för bilen

Det är inte bara renoveringen eller renovationen som behöver bra garanti. När vi snackar garantier är bilgarantin högst aktuell. Även här gäller det att vara påläst och införstådd med vad som ingår. Vet du vilken typ av bilgaranti du har? Är det dags för dig att förlänga bilgaranti, så att du inte står där med bilbyxorna nere när olyckan är framme? Ta inspiration av våra råd ovan, och både kika runt och prata med bilgarantifirman. De ska alltid kunna visa exakt vad som ingår, och vad just din garanti täcker. Kan de inte det är det nog dags att byta försäkringsbolag. Det finns flera olika bilgarantier och du bör alltid välja den som passar just dig.