Hur jag började träna, blev starkare och mer självsäker

Träning är en viktig del av livet för många människor (speciellt i mitt, som har DNA från kampfisk!), men det är inte alltid lätt att komma igång. För många kan det vara en utmaning att hitta motivationen och inspirationen för att börja träna. I den här artikeln tänkte vi dela med oss av vår egen personliga historia om hur vi började träna och blev starkare och mer självsäkra.

Vad som fick oss att börja träna

Det fanns många faktorer som påverkade vår beslut att börja träna. För det första hade vi båda alltid varit intresserade av träning och hälsa, men det var först när vi insåg att vi behövde förändra vår livsstil för att må bättre som vi verkligen tog steget och började träna.

Valet av träningsform

När vi började träna ville vi hitta en form av träning som var rolig, utmanande och gav oss möjlighet att se resultat. Efter en hel del research och provträningar kom vi fram till att styrketräning var den träningsform som passade oss bäst.

Vår första träningsrutin

Vi började med en enkel träningsrutin som innehöll grundövningar som marklyft, squats och bänkpress. Vi fokuserade på att utföra övningarna korrekt och öka vikterna så snart vi kände att vi hade kontroll över våra muskler. Det märktes också på jobbet, där jag just nu knegar som takläggare Lidingö.

Som med allt annat i livet stötte vi på utmaningar på vår träningsresa. En av de största utmaningarna vi stötte på var motivationen. Det krävdes en hel del självdisciplin och självkontroll för att hålla oss på banan och fortsätta träna.

Hur vi hanterade utmaningarna

För att hantera utmaningarna tog vi hjälp av en träningskompis, höll oss till vår träningsrutin och såg till att alltid ha realistiska mål. Vi såg också till att vara tålmodiga och inte förvänta oss för stora resultat för tidigt. Det är som att lägga plåttak Stockholm – en bit i taget!

Regelbundenhet

Det är viktigt att träna regelbundet för att se framsteg och upprätthålla en god träningshälsa. Försök att träna minst tre gånger i veckan för att börja med.

Varierad träning

Variera din träning för att utmana kroppen på olika sätt och för att undvika träningsvärk. Innehåll i din träning kan inkludera konditionsträning, styrketräning och flexibilitetsträning.

Realistiska mål

Sätt realistiska mål för din träning. Det kan vara en utmaning att börja med, men det är viktigt att inte sätta mål som är för svåra att nå. Mål kan inkludera att öka styrkan, förbättra konditionen eller gå ner i vikt.

 

Så fortsätt träna på där ute, om vi kan så kan ni också!